Stijlvolle gordijnen kopen? Onze Cornelis adviseur laat zijn licht schijnen

Ben je op zoek naar gordijnen voor je interieur? En wil je graag inspelen op de huidige trends? Perfect, onze Cornelis adviseur Robby geeft je graag een inkijk in de nieuwste evoluties binnen de raamdecoratie.

Raambekleding kan een interieur maken of kraken. Gordijnen zijn letterlijk en figuurlijk opmerkelijke blikvangers. Je kiest ze daarom best heel zorgvuldig uit. Onze Cornelis adviseur Robby geeft je graag zijn meest actuele tips mee:

1. Lichtdoorlatende gordijnen

We vallen graag meteen met de deur in huis: lichtdoorlatende gordijnen zijn namelijk dé trend van 2021. Wil je graag wat privacy en tegelijk ook zoveel mogelijk licht naar binnen laten komen, dan zijn lichtdoorlatende gordijnen een uitstekende keuze. Laat de zon dus maximaal in je huis, maar zonder storend te zijn voor je beeldschermen.

 

2. Linnenlook met zachte kleuren

“We zijn op zoek naar een subtiele, stijlvolle naturelle look.” Dit krijgen we heel vaak te horen van onze klanten. Mensen willen fris, hedendaags en tegelijk ook authenticiteit en karakter. Het hoeft dus niet te verbazen dat linnen gordijnen in zachte tinten het vandaag heel goed doen. Met ingetogen kleuren als beige, grijs en gebroken wit kan je bovendien zowel in een modern als eerder klassiek interieur scoren. Gaat je voorkeur uit naar warm en luxueus? Velours of fluwelen gordijnen geven je interieur de chique, klassieke uitstraling die je zoekt.

3. Lange gordijnen, in de plooi

Size matters in 2021. Lange gordijnen, met stof dat wat op de vloer blijft rusten, geeft je leefruimte een frisse, ongedwongen uitstraling. Ook de plooi van je gordijnen speelt een belangrijke esthetische rol. Een “wave” plooi staat voor strak en modern, terwijl je met een dubbele of driedubbele plooi eerder voor een klassiekere nonchalance gaat.

4. Combineer naar hartenlust

Gordijnen zijn deel van een totaalplaatje. Als je combineert, doe het dan goed. Zoals gezegd gaan lichtdoorlatende gordijnen makkelijk samen met rolgordijnen. Zo laat je de zon en het licht binnen maar maak je het ook gezellig op de momenten die jij wilt. Wil je nog meer met licht spelen, combineer lichtdoorlatende gordijnen dan met houten lamellen. Een combinatie die perfect past in een sfeervol en tijdloos interieur.

Benieuwd naar nog meer tips alvorens gordijnen te kopen? Kom zeker ’s kijken in onze woonwinkel. Cornelis adviseur Robby helpt je graag verder.